Ukoliko želite bolje i više Upravitelj po Vašem izboru
O nama

Kako smo počeli, osnivanje i motivacija

Tvrka NOVI DANI d.o.o. osnovana je u Splitu 2000 godine.

 

Jedan od osnovnih motiva bila je osobna želja da se na polju upravljanja zgradama u Splitu dostigne viša razina, odnosno učini korak više. U tom trenutku u Splitu je bilo već 20-ak upraviteljskih tvrtki i prvi korak je bio upravitelja postaviti tamo gdje mu je i mjesto, to jest na poziciju posloprimca, a suvlasnike zgrada na poziciju poslodavca.

 

Drugi važan korak bio je početi problematiku upravljanja i održavanja promatrati iz perspektive suvlasnika te sve pretpostaviti njihovim zakonskim interesima i pravima.

To je značilo ne postaviti se cehovski s ciljem zaštite upraviteljskih pozicija, već primarno štititi interese suvlasnika zgrada.

  1. Cijenu određenih radova, putem odabira izvoditelja te uz potpunu suradnju s predstavnicima suvlasnika, dovesti u razumne i podnošljive okvire (kako za suvlasnike, tako i za izvoditelje).
  2. Radove kontrolirati te uporno inzistirati na točnosti podataka na svakome računu.
  3. Pokušati biti bolji kontrolor potrošnje sredstava pričuve, čak i od samih suvlasnika. U tom smislu stalno educirati suvlasnike kako je pričuva njihovo vlasništvo i poticati ih da se uključe u praćenje njenog trošenja.

Zaštita interesa suvlasnika

Prednosti dobrog upravitelja

1
transparentnost
Tvrtka NOVI DANI d.o.o. svaki račun koji je odobren za plaćanje od strane predstavnika suvlasnika, te najčešće i preuzet (u presliku) od istog, daje trenutno na uvid svakom suvlasniku koji ga zatraži.
2
suradnja
Upraviteljska tvrtka treba poticati održavanje sastanaka suvlasnika te prisustvovati svakom takvom sastanku na koji bude pozvana i položiti račune o poslovanju zgrade. Kod odabira upravitelja preporučujemo da se suvlasnicima ponuđači predstave na sastanku suvlasnika.
3
cijena / kvaliteta usluge
Potrebno je da suvlasnici uspoređuju cijenu i kvalitetu radova na svojoj zgradi s postignutom cijenom radova na zgradama koje su na upravljanju kod drugog upravitelja (to je, po nama, jedan od najvažnijih elemenata). Tako će se lako utvrditi da li Vaš upravitelj radi u Vašem interesu ili mu je interes nešto drugo. Po nama jedna od najbitnijih funkcija upravitelja (a tome se tvrtka NOVI DANI d.o.o. iznimno posvetila) je trud usmjeren ka postizanju više kvalitete i niže (odnosno razumne) cijene mnogih radova koji se na zgradama izvode.
4
dostupnost
Naše radno vrijeme nije ograničeno i dostupni smo suvlasnicima doslovno uvijek.
5
strpljivost i tolerantnost
Strpljivost i tolerantnost podigli smo do maksimuma, a sve moguće nesporazume rješavamo uz iznimno uvažavanje svakog suvlasnika.
6
supervizija i profesionalnost
Potrebno je vršiti stalan kontakt s izvoditeljem i osiguravateljem kako bi isti točnim, korektnim i pozitivnim pristupom ispoštovali svoje obaveze prema onome tko ih plaća, a to su suvlasnici i njihova sredstva pričuve. Naplatu dugovanja pričuve, pored osnovnog postupka - ovrhe, ostvarujemo slanjem opomena, financijskih izvješća i obavijesti dužnicima te smo takvim pristupom broj neplatiša pričuve značajno smanjili.

savjeti suvlasnicima i predstavnicima zgrada

  • Ne prihvaćajte nerealna obećanja, pogotovo ne poklone, pa čak ni kada se nude čitavoj zgradi.
  • Ne birajte upravitelja čija će tvrtka vršiti radove na vašoj zgradi (umjesto da iste nadzire).
  • Izbjegavajte upravitelje koji nisu iskusni i koji se "razmahuju" s poslovno besmislenim upraviteljskim naknadama.
  • Birajte upravitelja koji Vam predlaže ugovor na godinu dana (a ne na tri ili pet godina), a nakon toga na neodređeno vrijeme.
  • Raspitajte se koji upravitelj pravi poteškoće kada mu suvlasnici uruče otkaz.
  • Pokušajte prepoznati upravitelja koji će iskreno biti jedan od Vas i koji ima za cilj da se poslovi na zgradi odrade kvalitetno i uz najnižu moguću cijenu izvoditelja - oslobođenu upraviteljskih financijskih interesa (koje u tom pogledu imaju gotovo sve tvrtke u Hrvatskoj i šire, ostvarujući tako značajne dodatne prihode).

Ne želimo isključivo štititi interese upravitelja, već nam je namjera kretati se u smjeru što kvalitetnije zaštite suvlasničkih prava, kao i zaštite njihove pričuve, krajnje racionalnim i domaćinskim ponašanjem.

Do sada su nas (u cilju zaštite svojih interesa) odabrali suvlasnici cca 1000 zgrada (oko 23 000 prostora) s područja Splita, Omiša, Solina, Kaštela, Podstrane, Trogira, Segeta, Marine, Klisa, Sinja, Dugopolja, Imotskog, Knina, Baške Vode, Makarske, Orebića, Dubrovnika te otoka Brača, Hvara, Visa, Korčule, Lastova, Šolte i Čiova.

 

Iznos mjesečne pričuve u svakoj zgradi definiraju njeni suvlasnici i to (većinskim) potpisivanjem Međuvlasničkog ugovora, a kao orijentir bi im trebao poslužiti minimalni iznos prema "etalonskoj cijeni građenja" u Republici Hrvatskoj - 0.40 EUR/m2.

Naša mjesečna upraviteljska naknada iznosi 0.04 EUR/m2 + PDV, odnosno u ukupnom iznosu minimalno 40.00 EUR + PDV (za zgrade s više od 3000 mposebnih dijelova upraviteljska naknada će se definirati na upit).

 

Konačno, smatramo potrebnim istaknuti kako je tvrtka NOVI DANI d.o.o. aktivan i ugledan član "Udruge UPRAVITELJ" koja nam je koncem 2009. godine uručila Pohvalnicu za izniman doprinos njenom radu, a pripala nam je i čast da organiziramo vrlo uspješno "Savjetovanje upravitelja nekretninama" iz RH i BiH u svibnju 2009. godine.

 

Očekujemo Vaš posjet ili Vaš poziv. Vjerujemo da će, uzevši u obzir sve prethodno navedeno, Vaš izbor biti tvrtka NOVI DANI d.o.o. – Split.